ГЕРБ обяви "червеното" Болярово за паралелна държава

ГЕРБ обяви "червеното" Болярово за паралелна държава

Град Болярово е пример за паралелна държава, а общината се души от червен октопод. Това обяви бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, който продължава серията от "разкрития" на ГЕРБ за шуробаджанащина в общините с кметове на БСП.

ГЕРБ разказва, че кметът на общината Христо Христо е назначил за секретар първата братовчедка на съпругата си. Шеф на местното спортно дружество е синът на кмета, който е финансиран директно от баща си. Началник на "Хуманитарни дейности и европрограми" е София Милева, която е сестра на кмет.

Кметът на село Голямо Крушово в общината е назначил пък съпругата на кмета Мария Христова за секретар на читалището.

"В община Болярово всичко е оплетено като една паяжина, която дълги години не може да се разплете", каза ямболският депутат от ГЕРБ Юлиян Папашимов.

Той дава пример с председателя на общинския съвет в Болярово Атанас Дженков, който бил назначил съпругата си Йовка Дженкова за шеф на отдел "Управление и на собствеността и териториалното устройство". Дъщеря им Татяна е главен специалист в отдел "Проекти и обществени поръчки".

Общинският съветник и заместник-председател на БСП – Болярово Златина Николова работи в офиса на сестрата на кмета София Минева, която пък е началник на отдел "Парламентарни дейности и европрограми".

"Болярово е феодална община от най-лош социалистически тип. Не си ли от БСП, не си ли от родата на техните феодали, не получаваш отопление, не получаваш покана за търгове и проекти. Видяхте какво е в Мездра, виждате какво е в Болярово. Нека да кажем на жителите на община Болярово: "Ние сме не за вас, ние сме до вас. Разрушете тази крепост на безчестието и безсрамието", призова Антон Тодоров.

Община Болярово се управлява от кмет на БСП от 30 години, напомнят хората от ГЕРБ.

Споделяне

Още от България