ГЕРБ оглежда Веселин Маринов за депутат

Снимка: БГНЕС

Ръководството на ГЕРБ обмисля да направи певеца Веселин Маринов водач на листата на партията във Велико Търново за парламентарните избори през 2013 година, съобщава търновският вестник "Борба". Изданието е близко до ГЕРБ и е част от пресгрупата на Делян Пеевски.

Изпълнителят, увековечил се с химна "Нашата полиция", е предизвикал оживена дискусия в местната структура на ГЕРБ с последните си прояви в областта. Маринов е родом от Полски Тръмбеш, а през последния месец дари кувьоз за болницата в града, а след това говори за живота си пред студентите от Великотърновския университет.

Според "Борба" един от най-силните козове на Маринов е близкото му приятелство с вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов, който влезе в парламента именно като депутат от Велико Търново.

Поне трима от досегашните четирима народни представители на ГЕРБ от региона няма да бъдат на избираеми места в листите през 2012 година, съобщава местното издание, позовавайки се на свои източници. Това са Аспарух Стаменов, Мирослав Петков и доскорошният областен председател Христо Хрис

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?