ГЕРБ отново ще издигне за евродепутати Андрей Ковачев и Мария Габриел

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви още две кандидатури в листата на партията за евродепутати. Към водача на листата Томислав Дончев Борисов добави имената на Андрей Ковачев и Мария Габриел, които и в момента са евродепутати.

“Ние, за разлика от другите, не си правим сметки. Колкото народът ни даде, толкова. За мен е важно и винаги ще го подчертавам, че след успешният мандат на ГЕРБ, а той е успешен, защото българският народ за втори път ни постави на първо място, това е оценката за един успешен мандат, се надявам и сега да ни оценят хората и да гласуват за нашите евродепутати”, каза Борисов в отговор на въпрос за това за колко места в Европейския парламент ще се бори ГЕРБ.

Борисов коментира в Плевен и  информацията, че левите кандидат-евродепутати ще бъдат водени от лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

”Това от премиер, да откажеш да си премиер, като имаш претенциите, че си мандатоносител, че си бил много подготвен за премиер, 4 години си работил тази работа. И да дезертираш, да отидеш там да станеш един от 751 депутати е за мен ясно, че той подсказва, че някъде септември, октомври, това време ще дезертират и от управлението и ще ни оставят огромните кредити. Хората да се мъчат и да се оправят следващите”, каза Борисов, цитиран от БНР.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?