ГЕРБ отварял евролистата си за мюсюлмани

ГЕРБ отваря евролистата си за българските мюсюлмани, за да даде ясен знак, че е реална алтернатива на ДПС, заяви в Разград председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията, обяснил, че в България все още има населени места, в които XX век не е дошъл, поради дългогодишната практика на ДПС да осъществява тотална политическа, икономическа и културна изолация на регионите, в които е наложило своя политически монопол.

„Най-притискани, заплашвани и уволнявани в смесените региони са хора, които са посмели да членуват в партия различна от ДПС. Най-неприемливото за нас е, че бидейки заклеймявани като предатели, тези наши съграждани са тероризирани с всички налични средства на местната и държавна власт”, казал Цветанов.

Той подчертал, че подобни действия са неприемливи в страна-членка на ЕС и се оплакал, че никога досега не е имало подобен реваншизъм и омраза от страна на управляващите към предходната власт.

"Възможна причина за подобно поведение, е болезненото осъзнаване от страна на върхушката на ДПС, че са започнали да губят политическия монопол над българските мюсюлмани", коментира бившият вътрешен министър.

Споделяне
Още от България

Одобрявате ли удължаването на извънредното положение с един месец?