ГЕРБ отварял евролистата си за мюсюлмани

ГЕРБ отваря евролистата си за българските мюсюлмани, за да даде ясен знак, че е реална алтернатива на ДПС, заяви в Разград председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията, обяснил, че в България все още има населени места, в които XX век не е дошъл, поради дългогодишната практика на ДПС да осъществява тотална политическа, икономическа и културна изолация на регионите, в които е наложило своя политически монопол.

„Най-притискани, заплашвани и уволнявани в смесените региони са хора, които са посмели да членуват в партия различна от ДПС. Най-неприемливото за нас е, че бидейки заклеймявани като предатели, тези наши съграждани са тероризирани с всички налични средства на местната и държавна власт”, казал Цветанов.

Той подчертал, че подобни действия са неприемливи в страна-членка на ЕС и се оплакал, че никога досега не е имало подобен реваншизъм и омраза от страна на управляващите към предходната власт.

"Възможна причина за подобно поведение, е болезненото осъзнаване от страна на върхушката на ДПС, че са започнали да губят политическия монопол над българските мюсюлмани", коментира бившият вътрешен министър.

Споделяне

Още от България