ГЕРБ пълни столичните си листи с хора на Софиянски

ГЕРБ пълни столичните си листи с хора на Софиянски

ГЕРБ реши да заложи в София на част от хората, вкарани в настоящия Столичен общински съвет (СОС) и общинската администрация с политическата подкрепа на бившия кмет Стефан Софиянски и неговата формация ССД. В понеделник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов официално представи предложенията на партията за хора, които да управляват града.

Най-голямо присъствие на хора от ССД в ГЕРБ има при кандидатите за районни кметове. Там са настоящите административни ръководители на “Искър” Йордан Томов, на “Овча купел” - Пламен Йорданов, на “Нови Искър” - Зорница Атанасова, на “Възраждане” - Ева Сеизова, на “Кремиковци” - Томи Николов, както и зам.-кметът на “Подуяне” Ева Митова.

Самият Томи Николов ще се бори за трети мандат районен кмет като при първия мандат влезе с подкрепата на СДС, втория - със ССД, а сега ще се опита и с ГЕРБ.

В листата за общински съветници са настоящите общински съветници, избрани зад името на Стефан Софиянски Константин Тилев (19-ти) и Орлин Иванов (14-ти). И двамата обявиха преминаването си към ГЕРБ още след основаването на партията на Бойко Борисов. Освен тях в листата е и юристът Андрей Делчев (11-ти), който е бил шеф на юридическия отдел на Министерски съвет, председател е на Българската петролна и газова асоциация и е работил по подготовката на концесията за "Софийска вода".

Районните кметове, които ГЕРБ реши да лансира, са едни от най-активните сред колегите си при предложенията за замени. Само преди седмица Томи Николов лансира три замени, а Ева Сеизова оферира 4 сделки за продажби и една за прекратяване на съсобственост. През последната седмица комисиите на СОС разгледаха предизборно общо 17 предложения за замяна на общински имоти, 8 продажби и 7 предложения за замени.

Това принуди столичният кмет Бойко Борисов да излезе с официална декларация, с която призова да се спрат до изборите сделките с общинско имущество. В листата на ГЕРБ прави впечатление още присъствието на настоящия общински съветник, председател на общинската транспортна комисия и син на Тошо Тошев - Радослав Тошев  от “Гергьовден” (8-ми).

Солидното наличие на хора от досегашната общинска администрация в листите на партията бе обяснено от председателя ѝ Цветан Цветанов с нуждата от приемственост. Според него тези общински съветници и районни кметове са доказали, че могат да се справят в трудни ситуации и са допринесли за развитието на поверените им зони в града.

За общински съветник с политическата подкрепа на Бойко Борисов ще се бори и отцепилият се от групата на БСП в СОС адвокат Данаил Кирилов. Водач на листата е Бойко Борисов, след него е сегашният зам.-кмет по въпросите на образованието Йорданка Фандъкова, а трета изненадващо се оказа бившата шефка на БНР Поля Станчева. Тя бе представена като доказала се личност,  “демократ” и “дясномислеща”. Освен за съветник, тя ще се бори и за мястото на районен кмет в “Лозенец”.

На избираемо място е издигнат и лидерът на ромската политическа формация ДРОМ Илия Илиев (10-ти). Той бе кандидат за депутат  при последните парламентарни избори от листата на ОДС. Изпълнителният директор на Локомотив (София) и приближен до оръжейния търговец Николай Гигов Иво Тонев е 15-ти. Музикантът от легендарната група "Щурците"  Петър Гюзелев е 21-и, актьорът от ГЕРБ Роберт Янакиев влиза на 26-то място, а щангистът Гълъбин Боевски, нашумял с един от най-шумните допинг – скандали в последното десетилетие, е 29-ти.

В листата на ГЕРБ намериха място още двама представители на гражданските организации, които работиха по разрешение на кризата с боклука Лулита Радева (9-та) и Атанас Черешаров (16-ти). В нея бе подставен и представител на ВМРО Ангел Джамбазки. По думите на Цветанов ВМРО е основния партньор на ГЕРБ за местните избори.

Кампанията на ГЕРБ ще започне едновременно във всички градове в страната на 27 септември в 17.00 часа с водосвет в православните храмове, а в смесените райони и с молитви в джамиите. Мотото на кампанията е “Открито управление, гарантирано от ГЕРБ”.

За София слоганът е “Открито управление, гарантирано от Бойко Борисов”. Два дни преди старта на кампанията всички кандидати за местната власт на партията ще подпишат в НДК декларация и договор за открито управление.

Споделяне

Още от България