ГЕРБ: Парламентарната ваканция ще е параван за политическа репресия в администрацията

Сн. БГНЕС

ГЕРБ категорично настоява правителството да спре политическите уволнения в цялата страна и призовава изпълнителната власт да преустанови "репресиите срещу дългогодишните експерти и обезкървяването на държавната администрация".

 

В декларация на партията се посочва, че "подобни действия застрашават нормалното изпълнение на европейските проекти и са сериозен риск, който може да компрометира усвояването на европейските средства".

 

От партията на Бойко Борисов заявяват още, че "тройна коалиция на БСП, ДПС и "Атака" ще използва парламентарната ваканция като параван за продължаващата политическа репресия в администрацията".

 

"Политическата метла в момент, когато изпълнителната власт няма възможност да бъде подложена на парламентарен контрол, разкрива в пълни размери политическото безочие на новото управление", пише в декларацията.

 

Поредното доказателство за това били уволненията на експерти в Благоевградска област.

 

Наред със смените в администрация в областния град, коалиционните партньори от БСП и ДПС не пожалиха и малките общини, заявяват от ГЕРБ.

 

Вили Цанкова, старши-експерт в бюрото по труда в община Гърмен, е освободена след 21 години стаж в социалната система. От ГЕРБ твърдят, че тя е била принудена да напусне след личните заплахи на доскорошния кмет и новоизбран депутат от ДПС Ахмед Башев.

 

По политически причини и без никакво предизвестие е уволнен и директорът на държавното ловно стопанство в Сатовча Пламен Поюков, се съобщава още в разпространената позиция.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?