ГЕРБ пита Миков дали пречи на делото "Софийски имоти"

Искаме да попитаме вътрешния министър Михаил Миков изпращал ли е писмо или заповед, с които е оттеглил дознателите, които са част от екипа на разследващите по случая "Софийски имоти”, попита в петък председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него, ако Миков е оттеглил дознателите, то това е станало с партийна цел, за да не се извърши пълно разследване на случилото се в скандалното дружество. От ГЕРБ са забелязали, че през последните месеци работата по делото "доста се е забавила" и получили информацията за изтеглянето на екипа разследващи полицаи.

Председателят на ГЕРБ не пропусна да припомни, че разследването в "Софийски имоти" започна след проверката на столичния кмет Бойко Борисов. Цветанов добави, че преди идването на Борисов в общината в дружеството е имало представители на БСП. Той вероятно визира червеният общински съветник Симеон Симеонов, който бе председател на борда на директорите на "Софийски имоти" до 2003 година.

Прокуратурата вече повдигна обвинения за сключени 20 неизгодни сделки от бивши шефове в дружество, което е довело до щети от около 2 милиона лева.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?