ГЕРБ победи в Галиче, БСП иска касиране на вота

кадър бТВ

Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов спечели изборите във врачанското село Галиче, което близо 20 години бе управлявано от Ценко Чоков.

Страхил Стоянов е местен фермер, който получи доверието на 497 гласоподаватели. Неговият опонент Веселин Тушинов е един от основните свидетели в съда срещу Ценко Чоков, но получи 27 гласа по-малко.

Стоянов се кани да бъде кмет на всички и да спре дългогодишните вражди, а Тушинов ще иска намесата на прокуратурата и касиране на изборите заради нарушения на изборния закон и моралните норми.

БСП също твърди, че в изборния ден е имало множество нарушения и настоява за касиране на вота. На мобилната избирателна секция са написани много актове за нарушения, а там са пускали своя глас не само инвалидите, за които реално е предназначена тя, казват от партията.

Социалистите твърдят, че изборни бюлетини са раздавани на хора, които не са гласоподаватели, които са гласували от името на други хора. Те са допускани до секцията за гласуване в местното училище през странична врата, казват от БСП. От щаба на спечелилия Стоянов отричат всички обвинения.

В девинското село Беден също бе избран кандидатът на ГЕРБ. Стоян Настанлиев беше избран на балотажа в неделя. До изборите в Беден се стигна, след като кметът на селото Захари Стоилов отиде да работи във Франция.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?