ГЕРБ подарява на лидера си ремонт на лъвската клетка в зоопарка

ГЕРБ подарява на лидера си ремонт на лъвската клетка в зоопарка

За днешния си 51-ви рожден ден като подарък от Парламентарната група и Изпълнителната комисия на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов получава 30 000 лева, които обаче са предназначени не за личния му бюджет, а за дарение на софийската зоологическа градина. С тях по информация на БНТ ще се реконструира клетката на двойката лъвове Славчо и София и по-старата лъвица Йоанна.

Реконструкцията е важна, тъй като в скоро време лъвското семейство ще се увеличи с потомството на Славчо и София. Очаква се София да роди между 4 и 6 малки лъвчета и дарението на партия ГЕРБ ще осигури по-добри условия на живот за младото поколение лъвове и по-голяма видимост за посетителите.

Първоначално в ГЕРБ бяха решили да подарят на Бойко Борисов жив ягуар или тигър от зоопарка, като платят за осиновяването му. Идеята била подаръкът да съответства на характера на лидера. "Колебаем се между тигър и ягуар, затова отиваме в софийския зоопарк, за да харесаме звяр”, обясни в петък Искра Фидосова.

По-късно обаче от управляващата партия размислили и се спрели на ремонта на лъвската клетка.

"Това ще бъде един подарък не само за г-н премиера, но и за всички деца на България. Ще бъде направено така, че да има пълна визия върху животните. Отпред ще има стъкла", каза пред БНТ директорът на зоологическата градина д-р Иван Иванов. Стъклата щели да бъдат специални и армирани.

По-късно читатели на Mediapool, запознати със ситуацията в зоологическата градина, обърнаха внимание на някои съществени неточности, които поставят известни въпросителни пред осъществяването на премиерския подарък.

Оказва се, например, че лъвицата не се казва София, а Стефка.

Клетката била отделена с ров, а не стъкла. Имало друга, временна клетка, която била реновирана съвсем наскоро с водопад и нарисувани пустинни пейзажи.

По-възрастната лъвица Йоанна се съвземала след тежка операция и съвсем не било сигурно, че Стефка (а не София) е бременна. Освен това твърдението, че тя може да роди 4 до 6 лъвчета било „ненаучна фантастика”.

Колкото до останалите подаръци, преди дни премиерът казал на министрите си, че си има всичко и не е нужно “изхвърляне” с подаръците.

Следобед председателят на парламента и министри отидоха в Министерски съвет да поздравят Борисов, но не пожелаха да споделят какви подаръци носят.

Затова пък събралата се група граждани показаха носените от тях букет и перодръжка, с която премиерът да подписва "все така мъдри решения”.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?