ГЕРБ подкрепиха неиздигнатата гражданска кандидатура на Цветозар Томов за член на ЦИК

Цветозар Томов Сн. БГНЕС

Въпреки че гражданските организации все още не са издигнали своя номинация за член на Централната избирателна комисия (ЦИК), в понеделник ГЕРБ подкрепиха гражданската кандидатура на Цветозар Томов.

Парламентарната група на ГЕРБ "ще подкрепи в пленарна зала номинацията на социолога Цветозар Томов за член на Централната избирателна комисия от гражданската квота", се казва в прессъобщението.

"Томов е номиниран от редица неправителствени организации. ГЕРБ подкрепа номинацията на Томов като гарант за честност и прозрачност на предстоящите избори", пишат още от пресцентъра на партията, без да уточняват пред кого е направена тази номинация и в какъв формат.

В отговор на въпрос на Mediapool от Народното събрание заявиха, че номинация на социолога, който е част от Гражданския съвет на Реформаторския блок, не е внасяна.

Неправителствените организации трябва да излъчат своите номинации до вторник, а партиите - до четвъртък.

Решението на ГЕРБ да изпреварят събитията с подкрепа на все още неиздигната кандидатура е интересно и поради факта, че Цветозар Томов е един от най-непримиримите критици на ГЕРБ и автор на едни от най-острите коментари за тяхното управление.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?