ГЕРБ поиска БСП и Радев ясно да поискат оставката на Пламен Узунов

ГЕРБ поиска БСП и Радев ясно да поискат оставката на Пламен Узунов

След случая със съветника на президента Пламен Узунов и вялата реакция на БСП и президента Румен Радев вече имаме двоен стандарт - към приближените на БСП и президента се проявява разбиране, ако са се шегували с хитлеристки символи, а за всички останали няма да се правят компромиси. Това заяви в петък депутатът Тома Биков в декларация от името на ПГ на ГЕРБ от парламентарната трибуна.

Ако искаме единният стандарт по отношение на националсоциалистическата идеология да остане в сила, БСП и Румен Радев трябва ясно и на висок глас да поискат оставката на Пламен Узунов, както го направиха с Павел Тенев, посочи Биков и припомни казуса с бившия заместник-министър на регионалното развитие, който подаде оставка заради своя снимка от 2008 г. с нацистки поздрав в музей с восъчни фигури. Тогава от БСП поискаха неговата оставка с аргумента, че с теми като националсоциализма и фашизма не може да се правят шеги, отбеляза Биков.

Ако още днес не призовете Румен Радев да уволни Пламен Узунов от президентската администрация, ще покажете, че острата ви реакция срещу Павел Тенев не е била плод на автентичен граждански рефлекс, а активно мероприятие, с което сте преследвали тяснопартийните си цели, обърна се Биков към БСП.

По думите му, ако президентът и БСП не заемат ясна позиция и не поискат отстраняването на Узунов, това ще означава, че оставката на Павел Тенев е била безсмислена и от тук нататък всеки подобен случай ще бъде омаловажаван и пренебрегван.

Надявам се и президентът да знае, че в момента полага основите на нов политически стандарт по отношение на националсоциализма и вие като партия с антифашистко минало имате най-голяма полза този казус да не остане нерешен и тихомълком Узунов да остане на поста си, заяви Биков, след което призова и ДПС да реагира.

Споделяне

Още по темата

Още от България