ГЕРБ поиска Миков да подаде оставка като председател на Народното събрание

ГЕРБ обяви в сряда, че Михаил Миков трябва да подаде оставка като председател на Народното събрание заради "очевидна некомпетентност и диктаторското поведение".

"Абсолютно недопустимо е председателят на Народното събрание Михаил Миков да отменя чрез телефонен апел пленарно заседание на Народното събрание. Редовни заседания могат да бъдат отменяни само с изрично решение на пленарната зала на парламента и Михаил Миков категорично не разполага с никакви законови правомощия да призовава депутатите да не идват за заседание", се посочва в декларация на ГЕРБ.

 

От партията на Бойко Борисов заявяват още, че поведението на Миков е "поредното доказателство за управленческата немощ на мнозинството на БСП, ДПС и "Атака".

 

"С действията си от вчерашния ден и апела на г-н Миков, тези хора за пореден път доказват, че парламентът не може да работи и кредитът на доверие към него е окончателно изчерпан.

Поради изчерпването на всички възможности за диалог в парламента, от ПП ГЕРБ настояваме за бързо свикване на Консултативния съвет по национална сигурност към президента, където да бъде проведен конструктивен диалог между политическите партии и да бъде определена дата за предсрочни парламентарни избори в рамките на 2013 година", посочват още от ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България