ГЕРБ поиска за пореден път оставката на Мая Манолова

Мая Манолова, сн. БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ внесоха в четвъртък в парламента искане за предсрочното освобождаване на Мая Манолова (БСП) като зам.-председател на Народното събрание. Според тях тя системно нарушавала правилника, а във втория работен ден след дългата ваканция на Народното събрание надминала всички свои постижения, като не давала дума на опозицията.

Манолова отговори, че депутатите на Бойко Борисов следват старата си тактика - "нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии". И се извини на българските полицаи, че личността ѝ се оказала за депутатите по-важна от проблемите на МВР. В пленарната зала вече втори ден се разглежда на второ четене новият закон за вътрешното министерство.

Със същите аргументи от ГЕРБ искаха оставката на Манолова в началото на декември. Тогава в парламента разглеждаха държавния бюджет за 2014 г. Искането им беше отхвърлено.

Оставката на ръководството на Народното събрание според парламентарния правилник трябва да се гласува в първото заседание след внасянето му.

"Акценти и мотиви за оставката – дал Господ", заяви пред журналисти депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова. По думите ѝ Манолова "не дава думата на опозицията, позволява си да запушва уста, да наказва, да обсъжда, да манипулира, да прекъсва, да не дава думата, да гледа вляво, да неглижира поведението на депутатите в центъра и по никакъв начин да не дава думата на колегите от дясното пространство".

По думите ѝ колегите на Манолова в "Коалиция за България" нееднократно били унижавани от нейното желание да бъде първа писта за кариерно развитие и желанието ѝ да стане председател на парламента.

"Тя бърка арената на 42-рото Народно събрание със селския мегдан на кюстендилско Трекляно, или там както се казва селото. И с дупнишката правна школа, която няма нищо общо с принципите и законите", каза още Дукова.

"Тя не може да намери дар слово, защото речевите характеристики, които хвърля в залата, не са словесна салата, а нещо по-страшно – защото когато си депутат, макар и от "Коалиция за България", това е отново недостойно поведение", продължи депутатът от ГЕРБ.

Целта на ГЕРБ е ясна, отговори на обвиненията Манолова. "Да препятстват всячески приемането на закона за МВР, закон, който българските полицаи очакват с нетърпение, защото решава проблеми с техните социални придобивки и кариерно израстване", добави тя. "Нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии. Искам да се извиня на българските полицаи, че личността ми се оказа по-важна от проблемите на МВР", допълни тя.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво правителство е добре да има сега?