ГЕРБ попълни със свои представители парламентарните комисии

Парламентарната група на ГЕРБ предложи, а парламентът одобри да бъде попълнен съставът на всички постоянни парламентарни комисии и една временна с депутати от партията на Бойко Борисов. Това стана в сряда на първото за седмицата пленарно заседание.

Преди есенната сесия на Народното събрание от ГЕРБ обявиха, че ще влязат и ще работят в комисиите, след като преди това бяха наложили бойкот на работата на Народното събрание заради несъгласие с факта, че хем са най-голяма парламентарна група, хем са опозиция.

Председателят на предишния парламент Цецка Цачева става член на три комисии - временната за изработване на нов Изборен кодекс, по енергетика и по правните въпроси.

В комисията за Изборния кодекс влизат още Данаил Кирилов и Красимир Ципов.

По предложение на Павел Шопов НС избра Ради Стоянов от "Атака" за заместник-председател на комисията по правата на човека и жалбите на гражданите.

В комисията по бюджет и финанси ГЕРБ ще бъде представен от Владислав Горанов, Десислава Танева, Диана Йорданова, Кирил Калфин, Красимир Стефанов, Менда Стоянова, Димитър Главчев и Пламен Йорданов.

Регионалният министър в правителството на ГЕРБ Лиляна Павлова и колегите ѝ от парламентарната група Александър Ненков, Любен Татарски, Николай Нанков, Румен Иванов, Стефан Господинов, Стефан Велев и Томислав Дончев попълват състава на комисията по местно самоуправление.

Бившият зам.-образователен министър Милена Дамянова, както и Аксения Тилева, Донка Иванова, Ирена Коцева, Ирена Соколова, Корнелия Маринова, Красимира Анастасова и Стефани Михайлова ще участват в комисията по образование.

В комисията по вътрешна сигурност и обществен ред е заместник-вътрешният министър в правителството на Борисов Веселин Вучков и Галина Милева-Георгиева, Здравко Димитров, Красимир Ципов, Любомир Христов, Пламен Нунев, Пламен Петров и Румен Иванов.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?