ГЕРБ порица депутатите си, подмамени от луксозни подаръци

Изпълнителната комисия на ГЕРБ определи като "недопустимо" поведението на депутатите от партията, подмамили се да присъстват на луксозното парти с подарък скъп телефон в работно време. В специално съобщение ръководството на партията изказа порицание на депутатите, като уточни какво решение по случая е взело.

"След като се запозна с цялостната ситуация, предизвикала публична дискусия през последните няколко дни, следствие на участието на народни представители от 41–то Народно събрание, включително и от парламентарната група на ПП ГЕРБ в импровизирана презентация на мобилни телефони, организирана от български медии", на основание чл.36 от Устава на ПП ГЕРБ взе следните решения", се казва в съобщението.

"Приема като недопустимо подобно поведение на народните представители от ПП ГЕРБ, което уронва престижа на партията и е в противоречие с поетите отговорности за работа за укрепване доверието на обществото към Народното събрание и връщане на доверието към институциите в Република България. Изпълнителната комисия счита, че подобно поведение е несъвместимо с Устава и ценностите на ПП ГЕРБ за нов морал в политиката", продължава съобщението.

ГЕРБ "настоява политическите партии, чиито народни представители са присъствали на въпросното мероприятие, да изложат публично своята политическа позиция по случая". И накрая управляващата партия "благодари на разследващите журналисти, че чрез своето разследване допринесоха за заздравяване на дисциплината в ПГ на ГЕРБ, като партията винаги е подкрепяла подобни журналистически разследвания".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?