ГЕРБ представи “чета” кандидати на парахода “Радецки”

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца Тотю Младенов бе представен във вторник на парахода - музей “Радецки”. Досега той е бил началник на Инспекцията по труда към Министерството на труда и социалната политика.

На историческия параход бяха качени и съответно обявени общо 63 кандидат- кметове на ГЕРБ в района на Враца, Мездра и Монтана. “Четата” направи и едночасов круиз по река Дунав.

През това време шефът на общинската структура на СДС - Враца Красимир Донов обяви, че в името на дясноцетристкото обединение, неговата партия ще подкрепи Тотю Младенов за кмет.   

“На практика съществува пълен консенсус между нас, това е самата истина и за изборите, и за кандидатурата на Тотю Младенов. Това е прекрасен атестат за дясното политическо пространство във Враца. СДС така и не успя 12 години наред да победи БСП на местния вот в града”, заяви Донов.

На кораба Тотю Младенов бе с 11-годишния си син Марио, който по думите на баща му ще остане да учи във Враца, без значение дали татко му ще стане кмет.

Пред Mediapool председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че уговорка между неговата партия и СДС за общо участие е имало още преди да се проведе евровота. “Сключихме споразумение, ако те постигнат по-добър резултат, ние безусловно да подкрепим техния кандидат, ако ние победим – те да подкрепят нашия. Те изпълниха това споразумение и подкрепиха Младенов”, заяви той.

По думите на Цветанов може да се очаква общо излизане на ГЕРБ и СДС и в Пазарджик. Там по всяка вероятно ще бъде подкрепен депутатът от ОДС Иван Колчаков, който вече обяви намерението си да се кандидатира. Колчаков, който бе кмет на Пазарджик и загуби през 2003 г. срещу Иван Евстатиев от БСП, е от привържениците за сближаване с ГЕРБ, но напусна партийното ръководство в края на юни.

Споделяне

Още от Местни избори 2007