ГЕРБ прекрати договор на юрист по делото за касиране на вота в Разлог

Новият началник на "Пътно управление" - Благоевград Иван Кунев, който е и координатор на управляващата партия ГЕРБ, е прекратил гражданския договор на юриста във ведомството Атанаска Богоева, която се явява по делото за касиране на кметския вот в Разлог, водено от Благой Дункин.

Адвокат Богоева отказа коментар по случая, но информацията бе потвърдена от нейни колеги, които заявиха, че това е отмъщение на ГЕРБ, защото е адвокат на противниковата страна в административния процес срещу избора на Красимир Герчев за кмет на 22 ноември, предаде Дарик радио.

"В Разложко започват масови уволнения от работа. До дни от щаба на "Патриотичен съюз за община Разлог" ще обобщим данните и ще стане ясно кои са фирмите, от които са бъдещите безработни граждани", заяви пред Дарик загубилият кметския балотаж Благой Дункин.

"Ако съдът в Благоевград и следващата инстанция, не касира изборите в Разлог, то ние ще сезираме европейски правни институции", добави Дункин.

При преброяването на обявените за недействителни 271 бюлетини, се оказа, че 76 от тях са с печати, но без отметка за нито един от кандидатите, участвали в балотажа. Други, почти още толкова бюлетини, пък са с отметки едновременно за Красимир Герчев и Благой Дункин, установи докладчикът по делото, съдия Маряна Мицева.

Разликата в гласовете от вота е 187, в полза на спечелилия кмет Красимир Герчев. Съдия Мицева отхвърли за втори път искането на Дункин и пълномощниците му за ревизия на действителните бюлетини във вота. Делото продължава.

Източници на Mediapool от Разлог твърдят, че между двата тура на изборите са изпращани поголовни проверки и ревизии от страна на различни държавни контролни органи във фирми, чиито мениджъри са изразявали някаква подкрепа за Дункин.

Самите избори минаха под знака на страх, заплахи и скандали.

Крупният немски бизнесмен Томас Дурстевиц, който живее в Разлог, заяви миналия месец пред в. "24 часа": "Предизборната надпревара в Разлог няма нищо общо със свободата и демокрацията. В града обстановката е тягостна като във времената от тоталитаризма." Томас Дурстевиц, който 5 години е бил директор на фирма "Либхер България" в Пловдив, сега е консултант за индустриални проекти и член на немско-българската индустриална камара, каза, че заведения, мандри и преработвателни фирми на близки до единия кандидат-кмет са подложени на непрестанни проверки и заплахи, че ще бъдат запечатани.

Хората се страхували и дори сами затваряли обектите си, за да не дойде тенденциозно проверка от държавни контролни органи.

"Разбрах, че в дните преди балотажа има уволнени работници, привърженици на същия кандидат. Аз не познавам и двамата претенденти за поста. Не съм фен на нито един от тях, но това, което наблюдавам като външен човек, е много обезпокоително и реших, че трябва да се знае от всички. В града витае страх от репресии", сподели още Дурстевиц.

Споделяне

Още от България