ГЕРБ призова БСП да спре да "хленчи”

ГЕРБ призова БСП да престане "да хленчи“ от парламентарната трибуна и да "прави разбор на предавания на националните телевизии“. Повод за поредния сблъсък между представители на двете партии в парламента стана нова декларация на групата на левицата, изчетена от зам.-шефа ѝ Михаил Миков. В нея се протестира срещу изказване на министър-председателя Бойко Борисов пред Нова тв в неделя, в което по адрес на БСП той използва изрази като "шайка негодници“, "нагли“ и т. н. Във втората подобна декларация за три дни социалистите обвиниха Борисов, че в изявленията му се съдържа "политическа истерия“ и че с изказванията си "извършва подмяна на действителните теми – мерките срещу кризата, растящата безработица, замразените доходи“.

В декларацията Миков посочи още, че с подобни изявления от страна премиера "грубо се погазват основни принципи и норми в политическия живот на демократична България и с тях се създава разделение в обществото, политическото озлобление се превръща в политика“.

От своя страна съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова обаче попита лидерът на ПГ на БСП Сергей Станишев защо не е бил в залата сутринта, когато е имало дебати по законодателни инициативи на парламента. "Преди да вляза в залата, след като видях, че се появявате в парламента, за мен беше ясно, че ще има декларация от тази трибуна“, посочи Фидосова.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?