ГЕРБ призова управляващите да се разграничат от Мишо Шамара

Александър Ненков И Моника Панайотова. Сн: БГНЕС

ГЕРБ призова управляващите да се разграничат от рапъра Мишо Шамара заради антиевропейското му поведение. Повод за това стана изказване на Шамара, който нарече публично бившия вицепремиер Симеон Дянков "еврейска гад". В последния месец рапърът стана лице на контрапротестите в защита на правителството на Пламен Орешарски.

"Даваме малко толеранс на управляващите, преди да отнесем въпроса до Европейския парламент", заяви евродепутатът на ГЕРБ Моника Панайотова. Тя посочи, че Американският еврейски комитет е изразил безпокойство за проявите на антисимитизъм на българската политическа сцена.

"Искаме да видим официална позиция от тройната коалиция на БСП, ДПС и "Атака”, с коята да се дистанцират от думите на лицето от проявите, които са в подкрепа на тяхното управление", каза Панайотова. Тя обясни, че ГЕРБ очаква позицията и на лидера на БСП Сергей Станишев, който е и председател на Партията на европейските социалисти (БСП).

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков добави, че в Мишо Шамара "столетницата" е намерила най-после своето лице”.

"Аз лично уважавам и техните избиратели и всеки избирател в тази страна и не разбирам как една такава партия с доста сериозни претенции в миналото по никакъв начин и угодно не се дистанцира от едно такова изказване, което противоречи на всякакви норми. Big Sha (артистичният псевдоним на Мишо) се оказа Big problem (голям проблем) за БСП”, отбеляза още Ненков.

Панайотова обяви още от името на ГЕРБ, че партията осъжда целенасочените усилия на БСП, ДПС и "Атака" да противопоставят протестиращите. Това, според ГЕРБ, е "стъпка в много опасна посока".

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?