ГЕРБ продължава тактиката от евроизборите, подписа с още две малки партии

ГЕРБ продължава тактиката от евроизборите, подписа с още две малки партии

ГЕРБ продължава практиката, започнала от евроизборите през май – да подписва коалиционни споразумения с по-малки партии. След като миналия месец се обедини със СДС, сега споразумение е пописано с "Обединени земеделци" и "Български демократически форум".

Както със СДС, споразуменията са рамкови и дават възможност структурите на ГЕРБ да сформират коалиции с "Обединени земеделци" и "Български демократически форум" за съвместно явяване в различни общини с обща кандидатура за кмет и обща листа с общински съветници.

Споразумениято са подписани в понеделник в централата на ГЕРБ от Бойко Борисов, председателката на "Обединени земеделци" Петя Ставрева и председателката на "Български демократически форум" Жаклин Толева.

"С оглед на успешното партньорство от европейските избори тази пролет и постигнатата убедителна победа на тях, ръководствата на ГЕРБ, "Обединени земеделци" и "Български демократически форум" се договориха ползотворното сътрудничество да продължи и за местните избори", съобщиха в понеделник от пресцентъра на ГЕРБ.

Двете партии се явиха с ГЕРБ и на евроизборите. Тогава партньори на ГЕРБ бяха СДС, "Гергьовден", "Никола Петков", "Обединени земеделци", "Съюзът на репресираните" и "Български демократичен форум".  

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?