ГЕРБ продължи прочистването на общинската администрация във Варна

ГЕРБ продължи прочистването на общинската администрация във Варна

По настояване на ГЕРБ още един от зам.-кметовете на Варна Калинка Попстефанова обяви във вторник, че подава оставка от поста. Оттеглянето ѝ бе поискано по-рано през деня от областния координатор на ГЕРБ във Варна Иван Портних чрез публикация в блога му. Той настоя и за оставката на заместник-кмета Богдан Караденчев, който е последният останал от екипа на Кирил Йорданов.

"Продължаваме да настояваме от общината да си тръгнат още двама от заместниците на Кирил Йорданов - Богдан Караденчев и Калинка Попстефанова. Първият заради фаталното забавяне на проекта с дълбоководното заустване на Златни пясъци и опита да надуе сметката за ремонта на бул. "Владислав". Г-жа Попстефанова заради протакането на строителството на 3 нови детски градини с пари от държавния бюджет и на спортната зала в училище "Елин Пелин", написа Портних и веднага получи оставката на Попстефанова. Караденчев все още не е обявил какво ще прави.

Във вторник се разбра, че молба за напускане е подала и Станка Маринчева, директор на общинската дирекция "Социални дейности и здравно развитие", съобщава "Дневник". Сайтът припомня, че Калинка Попстефанова е била много близка до Кирил Йорданов. Тя е съпруга на известния варненски ортопед Руслан Попстефанов, съученик и близък приятел на бившия кмет.

През септември миналата година Попстефанов издаде на Йорданов болничен лист за счупена ключица, с който бившият варненски кмет извини неявяването си като свидетел по съдебното срещу бившия министър в кабинета "Сакскобургготски" Владимир Атанасов. На следващия ден след съдебното заседание Йорданов се появи на публично място във видимо добро здравословно състояние, пише още "Дневник".

Преди ден групата на ГЕРБ с подкрепата на "Радикали" на Янко Станев, както и съветниците от близката до ТИМ партия "Нашият град" свалиха временно изпълняващия длъжността кмет на Варна Христо Бозов. Вместо него беше избран човекът на ГЕРБ Димитър Николов.

"Може би има няколко причини, които да доведат до смяната ми", коментира по-късно в понеделник пред Mediapool вече бившият и.д. кмет. "Първата е, че публикувах на сайта на общината всичките договори от проведените обществени поръчки, включително пътните ремонти, пътната поддръжка и сметосъбирането и сметоизвозването. Втората е, че спрях строителството в Морската градина, а третата е, че наредих одит в общинското предприятие "Инвестиционна политика".

По неофициална информация основната причина е, че Бозов смята да се кандидатира за кмет на Варна и от ГЕРБ са решили да не му дават възможност да трупа дивиденти през работата му в общината.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?