ГЕРБ пуска Иван Портних в борбата за кметския пост във Варна

Иван Портних

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е одобрила Иван Портних за кандидат за кмет на Варна, съобщи във вторник лидерът на партията Бойко Борисов. Така новоизбраният депутат и лидер на местната организация на ГЕРБ ще се изправи срещу подкрепения от БСП независим кандидат за кмет доц. Христо Бозов. Другите по-известни кандидати са "вечният" претендент Веселин Марешки и издигнатият като независим бизнесмен Чавдар Трифонов.

Борисов обясни, че номинацията на Портних е била гласувана и от депутатите на партията. "Исках да чуя и тяхното мнение", каза лидерът на партията.

Номинацията на Иван Портних за кандидат на ГЕРБ беше почти сигурна и се знаеше почти веднага, след като Кирил Йорданов подаде оставка в началото на април. Портних е лидер на варненската организация от 2012 година, когато бе сменен тогавашният председател на областната организация Павел Димитров.

Портних бе избран за общински съветник във Варна през 2011 година и стана лидер на групата на ГЕРБ в градския парламент. Преди да се закълне като депутат, той бе председател на общинския съвет и шеф на комисията по финанси и бюджет.

Портних бе сред основните инициатори да се прокара уклончивия мораториум за строеж в Морската градина, след който стана ясно, че вече получилите разрешение строежи получават шанс да бъдат завършени.

От 2001 г. досега Иван Портних е генерален мениджър на комплекс "Гранд хотел Варна". На парламентарните избори тази година той спечели депутатско място от втората си позиция във варненската листа на ГЕРБ, която бе водена от бившия регионален министър Лиляна Павлова.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна е завършил "Международни икономически отношения" в УНСС и има магистърска степен по бизнес администрация от Франкофонския институт за администрация и управление по информация на Уикипедия.

Споделяне

Още по темата

Още от България