ГЕРБ-Русе протестира срещу лидер парашутист

Росен Даскалов, снимка: архив

Общинската организация на ГЕРБ в Русе възрази срещу решението на ръководството на партията да смени лидера на структурата с непознат за тях функционер.

Досега организацията се оглавяваше от кмета на града Пламен Стоилов, а според съобщение в официалната фейсбук страница на областната структура на ГЕРБ за общински ръководител е утвърден Росен Даскалов.

20 души от местната организация са изпратили протестна декларация до лидера на партията Бойко Борисов и до Изпълнителната комисия на ГЕРБ срещу рокадата. Според тях решението не е подлагано на обсъждане, не е спазен уставът на партията и ръководството не е взело под внимание волята на местните структури.

В декларацията се казва, че Росен Даскалов е напълно непознат като член и активист в общинската структура на ГЕРБ – Русе и няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив.

"Изказваме своите опасения, че Изпълнителната комисия е била подведена при формирането на цитираното по-горе решение. Настояваме за незабавно преразглеждане, отмяна и публично опровергаване на това еднолично решение от страна на партийното ръководство, тъй като всяко друго действие би довело до разпадане на общинската структура на ГЕРБ в Русе и би означавало своеобразно политическо самоубийство в навечерието на предстоящите местни избори в нашата община", пише в декларацията.

Решението на ръководството на партията да свали Стоилов от шефския пост в ГЕРБ-Русе поставя под въпрос дали той ще бъде издигнат за нов кметски мандат от партията.

За това намекна и организационният секретар на общинската структура Иван Григоров. Пред БНР той заяви, че предложеният от централата Росен Даскалов не се ползва с подкрепа и е "абсолютно неприемлива кандидатура за кметския пост наесен".

Росен Даскалов е собственик на "Син Карс Интернешънъл” ЕООД - единствен български производител на спортни и състезателни автомобили. Той подготвя изграждането на първата високотехнологична фабрика за производство на електрически и хибридни автомобили в България. През 2017 г. получи награда на конкурса "Мистър и Мисис Икономика 2017" в категория "Индустрия".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?