ГЕРБ с бюджет от 4 милиона лева за местните избори

Партията ще показва мускули, събирайки 14 000 души в "Арена Армеец" за старта на кампанията

ГЕРБ с бюджет от 4 милиона лева за местните избори

Бюджетът на ГЕРБ за предизборната кампания е 4 милиона лева, а парите са държавната субсидия на партията, обяви във вторник от Стара Загора шефът на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Той бе в града, за да обяви кандидатите за кметове в областта.

"Ние не получаваме дарения. Точно в това е силата на партия ГЕРБ – че няма абсолютно никакви зависимости от евентуални финансови донори", обясни Цветанов, цитиран от БНР.

ГЕРБ щяла да разчита единствено на средствата от партийната субсидия и нямало да излъчва клипове по електронните медии, освен в последната седмица от кампанията.

"Винаги съм си задавал въпроса как е възможно малки политически субекти да излъчват от сутрин до вечер предизборни клипове. Повярвайте, това струва много пари", каза Цветанов.

Той обясни, че кампанията на ГЕРБ ще се отличава с националния си характер. На 13 септември ще бъде официалното представяне на всичките 265 кандидати на партията за кметове във всички български общини. ГЕРБ очакват в зала "Арена Армеец“ в столицата да се съберат 14 хиляди човека.

Партията вече обяви целта си да спечели изборите за кметове в над 100 общини в сравнение с 2011-та година, когато те са били 94, както и 1700 общински съветници.

Цветанов обясни в Стара Загора, че трима от настоящите кметове на общини в областта ще бъдат номинирани за втори мандат. Това са кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, на Казанлък - Галина Стоянова, и на Мъглиж - Господин Господинов.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?