ГЕРБ с дружеска критика към правителството за доклада за националната сигурност

Анастас Анастасов

Председателят на парламентарната вътрешна комисия Анастас Анастасов (ГЕРБ) разкритикува "дружески" доклада за националната сигурност през 2011 година, изготвен от Министерския съвет.

 

"Като първи такъв по рода си, в доклада има неща, които трябва да се доуточнят. От една страна докладът е твърде общ, а от друга –липсата на конкретика в него не позволява да се вземат определени становища, конкретно по доклада. Има какво да се желае в доклада", коментира Атанасов.

 

"За мен този доклад трябва да дава по-общи, по-важни насоки за в бъдеще, например в рамките на една година, на някаква перспектива в един по-кратък период или по-дълъг, ако щете за три или пет години, все пак има тактика и стратегия", каза още Анастасов.

 

Докладът беше представен пред депутатите от комисията от секретаря на Съвета по сигурността към Министерски съвет Георги Кръстев.

 

"Докладът е като компилация от докладите на всички институции и министерства и може би от тази гледна точка след като няма предишни доклади, създава впечатление на недовършеност. Докладът оценява рисковете за страната – външни, вътрешни, косвени, преки. За мен по-скоро този доклад трябва да има повече аналитична част. В същото време докладът трябва да предлага и някакви решения, с които да се заеме законодателят”, заяви още Анастасов.

Споделяне

Още от България