ГЕРБ със страстна защита на Цветанов: Виновни са Станишев и Костов

"Цветан Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи не е разпореждал незаконни подслушвания, става ясно от доклада на прокуратурата, който беше оповестен днес. Убедени сме, че българската прокуратура, както и всички български институции не бива да се използват за инструмент в предизборната кампания. За нас е недопустимо да се води предизборната надпревара с компромати, инспирирани скандали и агентурни методи". ГЕРБ разпространи специална декларация в защита на зам.-председателя си Цветан Цветанов, в която със силни думи брани невиновността му по скандала с подслушванията.

"Продължаваме да твърдим, че Станишев лъже, което е видно и от доклада на прокуратурата днес. Най-скандалното обаче е, че Станишев си позволява манипулативно да коментира и доклада на прокуратурата. Относно обвиненията му, че има срастване между МВР и ГЕРБ, сме длъжни да му кажем, че служителите в СДОТО не са назначавани от ГЕРБ. Нещо повече – двама от тях са били назначени от министър Михаил Миков", изтъкват от доскоро управлявалата партия.

Все по-очевидна е късата памет на нашите опоненти и от ляво, и от дясно. На тези от ляво напомняме делото "Галерия“, в което бяха подслушвани десетки журналисти и висши политици. На тези от дясно припомняме скандала "Филчевгейт“, при който тогавашният премиер Иван Костов и тогавашният директор на НСС ген. Атанас Атанасов бяха поръчали подслушването на главния прокурор Никола Филчев, както самият той призна преди седмица", пишат още от доскоро управлявалата партия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?