ГЕРБ се бави с приемането на партийната оставка на кмета на Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров не иска вече да е областен лидер на партията, но Изпълнителната комисия на ГЕРБ все още не е събрала, за да обсъди неговото искане. От партийния пресцентър заявиха, че той е подал заявление за напускане на партийния пост отдавна, но не е ясно още защо то не е прието. Очаква се да има събиране на местната организация на партията, за да се излъчат номинации за негов заместник.

"Продължавам да настоявам, че поради ангажиментите ми като кмет трябва да има друг областен координатор на ГЕРБ в Старозагорска област", коментира на брифинг Тодоров.

Той допълни, че сред обсъжданите имена за нов областен шеф е бил и вече бившият старозагорски областен управител Недялко Недялков, който бе изключен от ГЕРБ.

"Ние сме работили толкова време заедно, няма да ме чуете да кажа нищо лошо срещу него", добави Тодоров, цитиран от "Стандарт".

Самият Недялко Недялков каза, че ще стане отново член на ГЕРБ, ако от ръководството на партията отсъства Цветан Цветанов. "Романтичният период на ГЕРБ приключи, сега в партията се настани черен пиар, доносници и нагаждачи", обясни Недялков.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?