ГЕРБ се обедини с още една малка партия срещу "пълзящата диктатура"

Бойко Борисов се здрависква с Венцислав Върбанов. Сн. БГНЕС

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му обединява "всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да наложат опонентите".

Във вторник той подписа споразумение за партньорство на евроизборите между ГЕРБ и партия "Никола Петков". Това е третата формация, с която ГЕРБ подписва такова споразумение, преди нея бяха СДС и "Обединени земеделци".

По думите на Борисов "опонентите" все по-зле прикриват целите си за налагане на диктатура и техните брутални действия са станали публично известни.

Сътрудничеството на ГЕРБ с по-малки партии можело да продължи и за други избори. "Не само заради самите евроизбори и победата – мисля, че и ГЕРБ сме узрели за следващите местни избори, на база на сътрудничество с по-малки, но с влияние на места партии, да направим добри местни избори", каза Борисов на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Той каза още, че "с колегите от "Никола Петков" ни е най-лесно, дядо ми е бил николапетковист, познават се с по-възрастните от тази партия".

"Това е най-балансираната листа и в нея има хора, които ще защитят нашите интереси в Европейския парламент. Надявам се всички останали демократично ориентирани структури, които се колебаят накъде да тръгнат, да подкрепят ГЕРБ", каза лидерът на "Никола Петков" Венцислав Върбанов.

След подписването на споразумението с "Никола Петков" председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че предстои такова да бъде и с "Гергьовден", "Съюзът на репресираните" и "Български демократичен форум".

Споделяне

Още от България