ГЕРБ се отчете пред уж опозиционната "Воля"

Марешки остана впечатлен от ГЕРБ и спря несъстоялия се бойкот

ГЕРБ се отчете пред уж опозиционната "Воля"

Мандатоносителите от ГЕРБ отчетоха изпълнението на управленската си програма пред партията на Веселин Марешки "Воля", която се води опозиционна, но често подкрепя управляващите с гласовете си.

До това се стигна след разиграния от Марешки театър миналата седмица, когато само за няколко часа първо обяви, че напуска парламента, а после - че ще осигурява кворум и поиска среща с най-голямата партия. От ГЕРБ веднага се съгласиха.

Разговорът се проведе в сряда, на него присъстваха Марешки, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и други представители на двете партии. Екипът на ГЕРБ дал детайлен отчет по сектори за напредъка в изпълнението на управленската програма.

Марешки явно е доволен от чутото и това му даде основание да прекрати несъстоялия се бойкот. "Ние сме впечатлени от професионализма, който излъчват представителите в различни сектори на управляващата партия", каза той след срещата и допълни, че най-голямата партия "заслужава да бъде подкрепяна" и "Воля" щяла да застава зад "добрите неща" на мнозинството, но и да е "коректив на властта".

Той не отговори на журналистическите въпроси дали това означава, че вече официално подкрепя управляващото мнозинство. За сметка на това обясни, че се надява в следващия парламент партията му да има достатъчно подкрепа, за да е във властта.

И лидерът на "Воля", и Цветанов побързаха да заявят, че задкулисна сделка няма.

"Вие всички се чудите какво стана - как така има такава партия, която нищо не иска за себе си, за председателите си, за себе си. Знам, че това е нестандартно, време е да свиквате", каза Марешки, а думите му предизвикаха смях.

Цветанов пък останал доволен, че разговорът бил конструктивен и се обсъждани идеи. "Като едни отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме да имаме работещ, конструктивен диалог с всички парламентарни сили", каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ, въпреки че такъв разговор не беше иницииран с БСП, които продължават да бойкотират парламента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?