ГЕРБ се отказа да иска председателски места в комисиите на НС

След като обяви, че се връща в Народното събрание като пълноценна опозиция и направи заявки за участие не само в парламентарните комисии, но и в ръководствата им, парламентарната група на ГЕРБ направи завой в позицията си и обяви, че няма да настоява за председателски постове в комисиите.

В петък от пресцентъра на ГЕРБ обявиха, че депутатите на най-голямата парламентарна група, която остана изолирана от властта, но и сама се изключи от парламентарната работа, ще участват активно в постоянните парламентарни комисии.

"ГЕРБ обаче няма да има свои представители в ръководствата на тези комисии, а само ще участваме в работата им, за да контролираме законодателната дейност в тях и за да следим за спазването на парламентарните правила", заявяват от ГЕРБ.

ГЕРБ няма да номинира и свой кандидат за заместник-председател на Народното събрание, на който пост има право. "Това решение е продиктувано от желанието на ПГ на ГЕРБ и избирателите на партията да не се легитимира ръководството на 42-то Народно събрание и политическата конфигурация, доминираща в него", заявяват от партията.

Преди ден се появиха медийни информации, че ГЕРБ не само влиза в парламентарните комисии, но и ще поиска зам.-председателско място в самия парламент. Дори бе сочено името на Цецка Цачева, която бе шеф на предишния парламент.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?