ГЕРБ се прицели в поста на арестувана "Медуза"

ГЕРБ се прицели в поста на арестувана "Медуза"
ГЕРБ ще номинира общинския си съветник Николай Апостолов за председател на градския парламент във Варна на мястото на социалиста Борислав Гуцанов, задържан преди Великден при операция "Медузите".

Срещу Гуцанов бяха повдигнати няколко обвинения за неизгодни сделки за купуване на автобуси втора ръка за варненския градски транспорт.

Областният лидер на ГЕРБ – Варна и депутат от партията Павел Димитров съобщи в понеделник, че от няколко дни водят преговори с представените в съвета политически формации. Той изрази увереност, че Апостолов ще получи подкрепа.

Според него в новото мнозинство ще влязат съветниците от партия "Нашия град", Синята коалиция, "Атака", "Отечество" и партия "Свободен избор".

Димитров заяви, че ГЕРБ ще "проучат" законовите възможности за по-бърза смяна на Гуцанов, който е член на националното ръководство на БСП, "ако е възможно още на следващата сесия на съвета".

Той обясни, че социалистът трябва да бъде махнат от поста на "всяка цена", защото, освен всичко, не си вършел добре работата.

"Нормално е управляващата партия в страната да поеме и ръководството на местната власт във Варна", коментира Павел Димитров, цитиран от местния вестник "Позвънете".

Николай Апостолов не успя да стане общински съветник веднага след изборите, защото бе на 15-то място в листата на ГЕРБ. Той попадна в градския парламент след оттеглянето на Йордан Симеонов, който стана на свой ред областен управител. Апостолов е лидер на структурата на ГЕРБ в квартал "Младост", кандидатира се за районен кмет, но загуби от кандидата на БСП Йорданка Юнакова.

Той е бивш военен, завършил е висшето военно училище "Васил Левски" със специалност "Автомобилни войски". След напускането на армията се занимава с търговия.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?