ГЕРБ се разграничава от кмета на Хасково, потвърди Цветанов

ГЕРБ се разграничава от кмета на Хасково, потвърди Цветанов

"Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов. Дори разбрах, че в момента не е в Хасково, а на приятна туристическа дестинация с бизнесмен, който е от Хасковския регион". Така заместник-председателят на ГЕРБ и шеф на партията в парламента Цветан Цветанов потвърди в сряда напрежението между местната структура на формацията и кмета на града Добри Беливанов.

"Това, което излезе в политическото пространство и в медиите и за нас е недопустимо. Когато има важни проблеми, които да се решават, ти да си направиш приятна туристическа дестинация", продължи зам.-шефът на ГЕРБ Цветанов.

Той заяви, че позицията на общинското ръководство на ГЕРБ в Хасково е съгласувана с централното ръководство. Формацията обвини Беливанов в провал в основните области на управление на общината.

"Г-н Добри Беливанов не се ползва с подкрепата на партията на местно ниво, защото изцяло се е отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години", каза заместник-шефът на партията.

"След като виждаме, че се образува дефицит и има проблем, по-добре е да излезем и да бъдем искрени към обществото", допълни той.

Тепърва щяло да има разговор дали ГЕРБ да иска оставката на кмета.

"Предстоят допълнителни срещи и разговори с Добри Беливанов. Убеден съм, че тогава ще имаме разговори по същество и ще изразим позицията си пред него, а не през медиите за него", обясни Цветанов.

По-рано през деня депутатът от БСП от хасковския регион Елена Йончева заяви пред "България он еър", че община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и депутат от управляващата партия Делян Добрев.

"Кумата на г-н Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник-кмет е бивш съдружник на Добрев и негов съученик, председателят на Общинската избирателна комисия е кум", изброи Йончева.

Според нея близки до Добрев са печелили обществени поръчки за саниране, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища. Йончева смята, че кметът се опитва да се еманципира от ситуацията и зависимостите си към Добрев.

"Доверието към кмета на Хасково е свалено от ГЕРБ, защото той не е доволен от тези хора, които са били временно назначени, а предстои конкурс за техните работни позиции. Той се опасява, че тези хора могат да го използват като бушон, че има конфликт на интереси и че може би има и злоупотреба с обществени средства", коментира Йончева.

Тя призова Делян Добрев да заяви публично дали информацията за неговите близки е вярна.

Споделяне

Още от България