ГЕРБ се цели да вкара над 100 депутати в бъдещия парламент

ГЕРБ се цели да вкара над 100 депутати в бъдещия парламент

Над 100 депутати ще има ГЕРБ в бъдещия парламент, завява Цветан Цветанов, който е шеф на щаба на партията в интервю за в. "Стандарт".Очаква се ГЕРБ да обяви листите си във вторник.

В отговор на упрека, че това звучи много самоуверено, той отговора: "Защо? Знам какво е състоянието на партийните структури, какво  е отношението на хората при многото срещи, които съм провеждал последните  години. Тази увереност идва от факта, че ГЕРБ е единствената партия с реален  политически живот и иницативи на местно ниво."

Според Цветанов в Народното събрание категорично ще влязат четири партии - ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака", а две, три са на кантар.

В отговор на въпрос, че наесен пак  ще има избори, защото няма да може да се състави стабилен кабинет, Цветанов казва: "Подобни твърдения имаше и 4 месеца преди изборите 2009 г.  Имаше социолози, част от които аз наричам и бизнесмени, които твърдяха, че  парламентът ще е шарен, че една партия няма да може да състави кабинет. Видяхте,  че близо 4 г. имаше еднопартийно правителство и управлявахме в малцинство при  условия на криза.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е отписал от депутатските си листи десет от министрите си. Само отличниците от кабинета на ГЕРБ ще да водят депутатски листи, казва Цветанов. Той ще е първи в Благоевград и Велико Търново, Лиляна Павлова във Варна и Стара Загора. Делян Добрев - в Хасково, Ивайло Московски - в 23-и район в София, Томислав Дончев - в Габрово, а Тотю Младенов - във Враца. Бойко Борисов излиза срещу лидера на БСП Сергей Станишев в 25-и софийски район и срещу Стeфан Данаилов в Пловдив.

Шефът на НАП Красимир Стефанов, който все още е на поста си, е номиниран на избираемо място в листите на ГЕРБ, каза Цветанов в предаването на Сашо Деков по Нова телевизия в неделя.

Половин година преди правителството да подаде оставка е било решено депутатът от ГЕРБ Емил Димитров да не бъде в листите на партията, каза Цветанов. Той отказа да посочи конкретните причини за това заради "многото обстоятелства".

Извън листите остава и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, както и  двете депутаткиот Пловдивско, които се регистрираха в бюрата по труда след края на парламента.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?