Бойко Борисов:

ГЕРБ ще се върне скоро на власт, Станишев и Местан дърпат конците на Орешарски

Това управление се бори да се задържи, за да открадне повече

Сн. БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в събота, че съвсем скоро партията му ще се върне на власт, като за пореден път обясни, че след като са управлявали комунистите идва национална катастрофа и това правителство трябва да си ходи час по-скоро. Освен това Борисов заяви, че всъщност държавата се управлява от лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, които ”дърпат конците” на премиера Пламен Орешарски.

"Станишев и това управление се борят всеки ден да останат на власт, за да откраднат колкото могат повече", каза Борисов на кръгла маса на ГЕРБ за европейското финансиране, която се провежда в Сливен.

 "Виждате им далаверите, които са продължавали с години; вадят пари от "Пловдивския панаир", завъртат ги, и те се връщат при Моника. И това са схеми, които са продължавали години. Само че в Австрия, който е виновен, е осъден, а тук - не. И тези хора ще ни критикуват нас? Договореното от мен като премиер европейско финансиране за България е много повече от следващия програмен период. Цифрите са официални и всеки може да ги види", заяви Борисов.

 "Нужни са избори час по-скоро. Иначе после ще ни трябва много време, за да се оправи България", коментира той.

 "След комунистите винаги после идва катастрофа и няма кой да я оправя. После винаги е по-трудно и минава много време. Тези хора вече четири месеца, само говорят глупости, за полети, с които аз съм проверявал изграждането на "Тракия", за разни инициали. Днес говорят за такива неща, а защо при тройната коалиция, която Румен Овчаров беше вицепремиер, и Вальо Топлото написа "Р.Овч." не направиха анкетна комисия, кой стои зад тези инициали. Единственото, което могат, е да хабят енергията на обществото, вместо да продължим започнатото от нас и България да се измъкне от кризата", каза Борисов.

Борисов се обърна към всички бивши шефове на земеделските служби, присъстващи в залата, и ги призова всеки ден да се срещат с хората в регионите, ”да им доказват колко ние сме добри и да им помагат в решаването на всеки проблем”.

"Живот и здраве, и търпение, това искам от вас. Народът ни даде това, което заслужавахме. Първа сила сме на изборите, пак ги победихме. Затова трябва да имате самочувствие. ГЕРБ направи много добри неща за България и за българите и ще дойде ден, при това много скоро, и вие ще бъдете справедливо възстановени по местата си. Защото ние винаги сме давали шанс на най-кадърните и на най-способните експерти", каза Борисов.

Той коментира, че вместо да охранява хората от бежанците, полицията се занимавала да пази премиера Пламен Орешарски по време на негови прояви.

”Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците в София, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи. Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни входове, откъдето трябва да влизат управляващите. Всъщност това, откъде влиза Орешарски, показва, че той не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан", заяви той.

Борисов разкритикува и ”Атака”.

”Виждате този срам вчера в парламента, когато цяла Европа скърби за Вилфрид Мартенс, и предложихме да почетем паметта му, другите се съгласиха, а "Атака" излезе демонстративно от залата. Този срам не е за първи път. "Атака" е партията, която остана седнала и по време на европейския химн, но в същото време - ходят в кръчмите в Брюксел и обиждат европейските посланици. А благодарение на тези хора, в България са дошли стотици милиони евро", каза Борисов.

Споделяне

Още от България