ГЕРБ: Сидеров показа най-уродливата страна на политиката

Централата на ГЕРБ.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е показал с поведението си в и извън парламента във вторник "най-уродливата изява на политиката - тонът на омразата и сатанизирането". Това заявяват от ПГ на ГЕРБ в своя декларация, разпространена няколко часа след конституирането на 42-ото Народно събрание.

В позицията на бившите управляващи остро се осъжда скандалът между Сидеров и журналист от телевизия "Скат", избухнал пред парламента. Националистът и съпартийците му настояваха репортерът да се извини от името на шефа си и лидер на Националния фронт за спасение на България – Валери Симеонов.

"С тези свои действия в и извън парламента, господин Сидеров продължи да уронва престижа на българските институции. В парламентарната зала сееше омраза и обиди, а извън нея си позволи непристойно да заплашва представител на МВР. Разбираме, че на господин Сидеров му предстои да премине от думи към действия. На господин Сидеров му предстои да изиграе ролята на живота си, която да осмисли мястото му в политиката", иронично отбелязват от ГЕРБ.

В декларацията се припомня и фраза на Сидеров, казана след парламентарните избори през 2005 г., когато "Атака" за пръв път влезе в Народното събрание.

"Българският национализъм е незаобиколим фактор", каза лидерът на "Атака" през 2005-та - това ни напомни днес Волен Сидеров. Тогава за първи път избирателите класираха "Атака", но като коалиция, сред представените в Народното събрание. Коректно е да му напомним, че в същата тази 2005-та, след изборите, лидерът на БСП обяви, че е готов да преговаря с всички политически сили, влезли в 40-ото НС, с изключение на "Атака". Защо? Заради ксенофобията, насаждането на омраза и преосмислянето на членството в ЕС. Тогава условията на "Атака" бяха неприемливи за БСП. Затова ние питаме: Какво се промени днес господин Сидеров?, Какво се промени днес господин Станишев", питат риторично от партията на Бойко Борисов.

"Обръщаме се към всички депутати в името на националните ни интереси и бъдещето на страната, да работим за запазване стабилността в държавата. Нека не се поддаваме на популизъм, защото това много лесно може да събори България от ръба на финансовата скала. Връщане от там няма”", се посочва още в декларацията на Парламентарната група на ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България