ГЕРБ сигнализира за побой над свой активист, от ДПС опровергават, че е на битова основа

Активист на ГЕРБ е бил нападнат и физически малтретиран, съобщи пред журналисти водачът на листата на ГЕРБ в Плевен и бивш председател на 41-то НС Цецка Цачева.

Румен Драмалиев бил съборен на земята пред дома му от четирима души, дрехите му били изпокъсани, а инцидентът, по думите на потърпевшия, бил наблюдаван от заместник-кмета на Кнежа Караджов.

Цачева поясни, че това се е случило след предизборно посещение на екипа на ГЕРБ в предимно ромския квартал "Вапцаров" на 21 април. Тя уточни, че предишния ден получила телефонно обаждане от водача на листата на ДПС за 15 МИР-Плевен Митхат Метин, в което той заявил, че от ГЕРБ нямали работа в квартала, защото там били негови избиратели.

След случая със симпатизанта на ГЕРБ е подадена жалба в полицията. Образувано е бързо производство по указа за дребно хулиганство - за днес е насрочено дело в съда, каза Цачева.

Тя отправи питане до Лютви Местан дали се разграничава от случая и заяви, че областният предизборен щаб на ГЕРБ "категорично се противопоставя на разделението на хората на верска основа".

Щабът на Цачева призова европейските наблюдатели "да видят какво се случва не само в Родопите, а и в други региони на страната". Драмалиев каза, че е получавал заплахи и се страхува след случилото се. Той е животновъд и има кравеферма в съседно село.

По думите му в квартал "Вапцаров" живеят около 1000 души, предимно роми, сред които има мюсюлмани и християни.

Митхат Метин каза пред БТА, че наистина се е обаждал на Цачева, но за да си пожелаят фейърплей и да не се злепоставят. Той потвърди случая с Драмалиев и заяви, че е извършил собствена проверка. Оказало се, че потърпевшият е нападнат от неговия съдружник Станислав Петков - българин, симпатизант на БСП, за неуредени финансови отношения от 4000 лева. Инцидентът не е нито на верска, нито на политическа основа, каза Метин. В Плевен няма нито верска, нито политическа конфронтация, каза още той.

Споделяне

Още от Избори 2013

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?