ГЕРБ-София ще издигне Фандъкова за кмет на София

На заседанието си в четвъртък ГЕРБ – София ще издигне официално кандидатурата на Йорданка Фандъкова за кмет на София. Това стана ясно след срещата в понеделник вечер на районните организации на партията, които на практика потвърдиха официални и неофициални становища на Бойко Борисов, че бившият му зам.-кмет в Столична община и настоящ министър на образованието Йорданка Фандъкова е най-подходящата кандидатура.

Засега премиерът и лидер на ГЕРБ се въздържа да каже кой ще е кандидатът, но в отговор на репортерски въпрос във вторник дали би жертвал някой от министрите, той заяви: "Кмет на София е повече от министър и аз съм доказателство за това".

"До няколко дни ще кажем официално кой ще е нашият кандидат", обеща Борисов.

На въпрос дали кандидатурата на Георги Кадиев за кмет на София, издигната от БСП, ще е голямо предизвикателство за ГЕРБ, премиерът заяви, че не се бърка в работата на другите партии.

В неделя формалният лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че Фандъкова има качества да бъде много добър кмет на София.

Самата Фандъкова нито отрича, нито потвърждава номинацията. В неделя тя заяви пред журналисти, че ще се съобрази с решението на Бойко Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?