ГЕРБ спечели частичните местни избори в две села

В провелите с неделя частични избори за кмет в няколко села ГЕРБ взе местата във врачанското село Вировско и в русенското Каран Върбовка, в ракитовското село Костандово спечели кандидат на инициативен комитет.

Вировско ще се управлява от Нанко Тодоров, който получи 173 гласа от действително подадените 252 бюлетини. За кандидата на Синята коалиция Илинка Маринова гласуваха 79 души от 258 избиратели, упражнили правото си на глас. До избор на кмет в селото си стегна след кончината на предишния управник Илия Гайдарски.

В Каран Върбовка мнозинството получи строителният предприемач Георги Стоев Иванов, който спечели със 179 гласа срещу 154 гласа за другия кандидат - Наталия Георгиева от СДС.

Издигнатият от инициативен комитет Ясен Шишеков пък ще оглави село Костандово, след като бе предпочетен от 1117 избиратели пред Златан Милев от ГЕРБ, който получи 765 гласа.

До частични местни избори в Костандово се стигна, след като предишният кмет на града Ясен Пашомов бе отстранен от длъжност с решение на съда, заради съставен документ с невярно съдържание.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?