ГЕРБ спечели три кметски места на частичен вот в четири села

ГЕРБ спечели три кметски места, а БСП едно на балотажа в неделя на частични кметски избори, които се проведоха в четири села.

В Доброплодно, община Ветрино гласуваха 76% от регистрираните 781 избиратели. Те избраха Милен Георгиев от БСП, като го предпочетоха пред Гюлтен Алиева от ДПС.
 
В Пиргово, община Иваново, избирателната активност беше 75.38%, като новият кмет ще е кандидатът на ГЕРБ Илиян Бодуров. Негов опонент беше Сталияна Михайлова от Земеделски народен съюз.
 
От управляващата партия ще е и кметът на село Ивайло, община Пазарджик. Там ще управлява Милчо Донгов. Негов опонент беше Цветко Спасов от Обединени земеделци.
 
В тези три села изборите минаха спокойно и без сигнали за нарушения. Напрежение имаше обаче в Туховища, община Сатовча, където и двете партии със свои кандидати – ГЕРБ и ДПС пуснаха по две жалби срещу опонентите си. За момента като победител се сочи Венцислав Шишманов от ГЕРБ, или поне така твърдят от щаба му. Опонент на Шишманов беше Кемал Арифов от ДПС. 

От пресцентъра на движението разпространиха снимки на фирмени автомобили, раздавали обувки пред избирателната секция в селото. 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?