ГЕРБ временно с депутат по-малко, Джема Грозданова подаде оставка

ГЕРБ временно с депутат по-малко, Джема Грозданова подаде оставка

Парламентът прекрати правомощията на Джема Грозданова от ГЕРБ като народен представител по нейно желание.

Решението на Грозданова да напусне депутатския пост бе съобщено от председателя на парламента Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание в четвъртък.

Досега Грозданова беше председател на парламентарната комисия по външни работи. Грозданова бе депутат от ГЕРБ от 2009 година и винаги е била избирана от София.

Тя бе смяната за близка до бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който подготвя собствен политически проект.

В края на юни Грозданова присъства на представянето на годишния анализ на Евро-атлантическия център за сигурност на Цветанов.

"Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка", посочва тя в мотивите за оставката си.

Грозданова пише още, че чрез длъжността, която е заемала, е успявала да мотивира позиции, да търси и пази баланса между институциите, да намира компромисни решения чрез преговори и в полза на България.

Джема Грозданова отрича оттеглянето ѝ да е свързано с поисканите и подадени оставки на министрите на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов.

Засега не е ясно дали след напускането на парламента тя запазва членството си в партията или напуска и ГЕРБ.   

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?