ГЕРБ взе кметските места в три села

Партията ГЕРБ спечели балотажите в три села, където се проведоха избори за кметове - плевенското Брест, монтанското Мокреш и русенското Ряхово. В силистренското Зарица победата взе кандидатът на ДПС, съобщиха в неделя общинските избирателни комисии резултатите от проведения втори тур в четирите населени места ден по-рано.

След споровете от предишната седмица за купени гласове между ГЕРБ и БСП, победата взе претендентът на партията на Бойко Борисов Цецо Луканов, който получил подкрепата на 641 от гласоподавателите. Вторият участник в балотажа - Марияна Несторова, издигната от "Обединени земеделци", е събрала 612 гласа.

Също с малка разлика в събраните бюлетини е и победата на ГЕРБ в Мокреш, където битката бе спечелена от Бисер Цветанов с 293 избиратели срещу опонента си - кандидата от НДСВ Огнян Ефремов, който получи 287 гласа.

Георги Анастасов от ГЕРБ сяда в кметското кресло в крайдунавското село Ряхово с вота на 582 гласоподаватели. 516 са дали подкрепата си на конкурента му Красимир Василев от БСП.

Кандидатът на ДПС Ренгинар Азиз бе избрана за кмет на силистренското село Зарица, също на втори тур. За нея са гласували 52% от избирателите. Нейният опонент Феджри Билял от ГЕРБ събра 48 на сто.

Споделяне

Още от България