ГЕРБ започва номинациите за депутати

ГЕРБ започва номинациите за депутати

ГЕРБ започва процеса по номиниране на кандидати за депутати за парламентарните избори, които бяха насрочени за 4 април. 

Номинациите за кандидати за народни представители ще се проведат от 26 януари до 8 февруари във всички общински структури на ГЕРБ, съобщават от партията.

Решението е взето на заседание на Изпълнителната комисия на партията на премиера Бойко Борисов.

Номинациите ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една структура. Кандидати за народни представители, които са членове на партията в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната.

От партията уточняват, че могат да бъдат номинирани и кандидати от гражданската квота. Очаква се и на предстоящите избори такива да има. На изборите през 2017 година например Тома Биков беше кандидат от гражданската квота, но вече е член на партията.Такъв беше и бившият депутат от СДС, бивш конституционен съдия и агент на Шесто управление на ДС Георги Марков. 

След приключването на номинационните събрания, Изпълнителната комисия ще е тази, която ще утвърди финалния вид на кандидатските листи
за народни представители на партията.

Миналата година премиерът Бойко Борисов се закани, че за предстоящите парламентарни избори ще има "проветряване" на листите. "Повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение дали са на отделните градове. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети", каза тогава премиерът. 

Заявката за обновяване на листата стана по време на среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика. Това предизвика подозрения, че сред новите лица в листите ще бъдат някои от присъствалите на тази среща.

Споделяне

Още по темата

Още от България