ГЕРБ засне "офиса" на малоимотното лице, купило фирма от шефа на НАП Румен Спецов

Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ по време на "инспекцията" на фирмата на Спецов.

В шубраци и храсталаци в драгоманското село Ялботина, в изоставена къща от кирпич, се намира "офисът" на фирмата на малоимотния гражданин Данаил Николов, който преди пет години е купил фирмата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

Това установи проверка на място от Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ, които разпространиха видео по темата във Фейсбук. Според Търговския регистър седалището на фирмата е в София, на ул. "Цветна градина" 12, като представителите на ГЕРБ най-вероятно са заснели адресът на физическото лице - купувач, който е тъкмо в с. Ялботина.

Спецов продължава да оглавява данъчната агенция въпреки сериозните съмнения, че през 2016 г. е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" на малоимотно лице, докато срещу нея тече данъчна ревизия, която впоследствие установява огромни задължения към фиска. По последни данни в списъка на НАП те възлизат на 1.1 млн. лв.

Въпреки сериозните данни за нередности финансовият министър Асен Василев все още защитава Спецов с аргумента, че той е голям специалист. Вече близо месец срещу Спецов тече и проверка на прокуратурата, за която няма публична информация.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес