Герджиков успокои зърнопроизводители за евросубсидиите

Герджиков успокои зърнопроизводители за евросубсидиите

Служебният премиер Огнян Герджиков се срещна с ръководителите на Националната асоциация на зърнопроизводителите по тяхна молба. Той е уверил фермерите, че няма да има проблем с изплащането на евросубсидиите, съобщи правителствената информационна служба в петък.

Председателят на асоциацията Светослав Русалов е информирал премиера за актуалното състояние на сектора и е акцентирал върху тревогата на зърнопроизводителите от възникването на проблеми, които могат да препятстват регулярните европейски плащания.

Русалов посочил, че земеделските производители са сериозно притеснени да не се стигне до промяна в графиците на европейските плащания след оставката на председателя на фонд "Земеделие".

Румен Поражанов подаде в сряда поисканата от министъра на земеделието Христо Бозуков оставка. Той обаче продължава да работи, защото все още не е свикано заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие", който по закон избира и освобождава шефа на фонда.

В петък земеделският министър Христо Бозуков съобщи, че все още не е ясно кой ще оглави фонда.

"Наясно съм, че земеделието е в основата на развитието на страната", е казал Герджиков по време на срещата.

Той информирал ръководството на асоциацията, че е разговарял със земеделския министър и ще потърси детайлна информация по поставените проблеми.

"Заявих, че съм привърженик на приемствеността и противник на безцелните кадрови рокади. Имам уверението на министър Бозуков, че няма да бъдат правени смени, които да възпрепятстват хода на плащанията", казал Герджиков.

Като ръководител на служебното правителство той се е ангажирал да направи всичко необходимо, за да не бъдат допуснати сътресения в сектора, е посочено в правителственото съобщение.

Споделяне

Още от Бизнес