Гергана Паси обяви,че няма интерес да оглави антикорупционното звено

Гергана Паси, архивна снимка БГНЕС

Нямам интерес да оглавявам никакво антикорупционно звено в държавата и никога с никого не съм обсъждала такава възможност, написа Гергана Паси във Фейсбук в сряда.

Тъй като в нашата държава "митовете и легендите" се радват на по-дълъг живот от нас самите, бързам да опровергая информация, която претендира да излиза от "кулоарите на МС" и се разпространява лавинообразно, посочи тя.

Преди два дни медии тиражираха твърдение, че вицепремиерът Меглена Кунева ще предложи Гергана Паси да поеме бюрото за предотвратяване на корупцията, което се предлага да се създаде с новия антикорупционен проектозакон.

Самата Кунева също отрече това да е вярно.

"Гледам разни медии публикуват твърдение, че Гергана Паси ще оглави Националното бюро за предотвратяване на корупцията, макар вчера да са проверили и това да е било отречено и от моя кабинет, и от самата Гергана", написа Кунева също във Фейсбук в с.

"Гергана е страхотно почтен човек и отличен професионалист, но подобна възможност никога не е била обсъждана, както и каквито и да е кандидатури на този етап. Не обичам конспиративните теории, но ми се струва, че пускането на този слух има две цели – а) да разводни важния дебат за борбата с корупцията, сега когато представихме плана за създаване на Бюрото и б) да подкопае предложението Соломон Паси да е кандидатът на РБ за кмет на София. За радост, няма да успее и в двете. Ще създадем този орган, който да преследва безкомпромисно корупцията и конфликта на интереси по високите етажи на властта и също така ще имаме много успешен кандидат", допълва Кунева.

Споделяне

Още от България