Гергов и Нинова обсъждали изборите в бус на аварийната лента на магистрала

Гергов и Нинова обсъждали изборите в бус на аварийната лента на магистрала

Георги Гергов обяви в неделя, че лидерът на БСП Корнелия Нинова се е променила. Той се мотивира, че Нинова е "намерила сили" да говори с Румен Петков и президента Георги Първанов. АБВ е сред партиите, които подписаха да се явят като коалиционен партньор на БСП за вота на 11 юли в т.нар. широка, лява коалиция. От думите на Гергов стана ясно, че последно преди две седмици са обсъждали листата в Пловдив в буса на Нинова, паркиран в аварийната лента на магистрала.

"Връщах се от Македония, когато ми се обади Корнелия Нинова и пита: "Жоро, къде си?". Аз ѝ отговорих, че съм в Македония на лов, а тя отвърна: "Абе, държавата гори, а ти си на лов. Искам да се видим". Този разговор беше преди 10-15 дни. На другата вечер тя се връщаше от Хасково и ми вика: "Жоро, прибирам се от Хасково, може ли да се видим на магистралата", а аз отвърнах: "Абе, влез в Пловдив, ела да се видим". Тя отказа, защото бързала. Видяхме се на магистралата, в аварийната лента, в нейния бус и говорихме 40 минути", разказа Гергов пред bTV.

Той добави, че на срещата Нинова е поискала "това, което не можеше да се случи" – водач на листата да бъде Иво Христов. Той припомни, че му е гласувано доверие предният път да води той листата, а Христов отстъпил на Нинова. "Ръководството на партията в Пловдив смяташе, че вече те трябва да си наредят листата и аз ѝ го обясних, казах ѝ да остави момчетата и момичетата да работят. Тя се съгласи", обясни бизнесменът. В крайна сметка Нинова поставила Христов начело на листата в Пловдив.

На въпрос защо Нинова води този разговор с него след като той твърди, че не е неформален лидер на БСП Пловдив, Гергов отговори - питайте Нинова.

На въпрос "Какво е причинило разривът в отношенията му с Нинова?", Гергов отговори: "Два остри камъка не могат да мелят брашно. От един край сме, тя – от Крушовица, аз – от Борован, и сме еднакви. Ние сме семейни приятели от много години, но се разбрахме кой колко пари прави и кой колко струва, когато се сблъскаха партийните интереси".

Георги Гергов заяви още, че не членува в друга партия и няма да създава нова. Той коментира още, че в левицата текат процеси, които отблъскват избирателите.

"Това, което се случва в партията е пагубно, 90% от партиите в България са тръгнали от БСП и БКП. На много години съм вече, на 65 г. е трудно да правя партии и добре се виждам в огледалото. В сърцето ми оставам твърдо убеден и знам че нещата ще се обърнат. Няма как да продължи лявото да е слабо", каза Гергов.

Бившият член на БСП добави, че няма бизнес с Делян Пеевски и го е виждал само веднъж или два пъти. Той посочи, че негови семейни приятели "от мното, много години" са Бойко Борисов, Слави Трифонов, Георги Първанов, Корнелия Нинова, Румен Петков, "но всеки си гледал браздата". Гергов добави, че познавал и Васил Божков.

Гергов добави, че вече е изплатил кредита от 32 млн. лв., които е получил от Българската банка за развитие.

Споделяне

Още по темата

Още от Предсрочни избори

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?