"Гергьовден": Софиянски да се оттегли сам

Европейската практика в случаи като този с разследването срещу столичния кмет Стефан Софиянски, предполага засегнатата страна да се оттегли от поста,докато изчисти името си. Това обявиха в изявление за медиите от движение "Гергьовден". На същия въпрос - трябва ли Софиянски да се оттегли, лидерът на СДС Надежда Михайлова предпочете да не отговори.

Според гергьовденци, които са основни опоненти на кмета и най-силно защитаваха старото ръководство на общинската фирма "Софийски имоти", няма никакво основание да се смята, че действията на прокуратурата по случая "Стефан Софиянски - Централни софийски хали" са продиктувани от политически мотиви, се посочва в документа.

Според "Гергьовден" е несериозно и обидно за българската правораздавателна система да се твърди, че тези институции се ръководят от политически мотиви.

Отбелязва се, че намесата на прокуратурата е следствие на ревизионен акт на Столичната агенция за вътрешен финансов контрол от ревизия на общината за периода 20 март 1996 г. - 23 октомври 2003 г. Последвалата проверка на градска прокуратура и МВР са потвърдили данните от представените документи и констатациите от ревизионния акт, пише в съобщението.

Споделяне

Още от България