Герхард Шрьодер се возел с пийналия духовен водач на Евангелистко-лютеранската църква

Герхард Шрьодер се возел с пийналия духовен водач на Евангелистко-лютеранската църква

Хамбургският адвокат Йоахим Щайнхефел съобщи, че според сведенията, с които разполага, спътник на вече бившия ръководител на Евангелистко-лютеранската църква на Германия Маргот Кесман, заловена на 20 февруари да шофира колата си подпийнала и принудена да се оттегли от поста си, е бил не кой да е, а бившият канцлер Герхард Шрьодер. Това съобщи в понеделник радио ″Дойче Веле″, като се позова на публикация от неделя на вестник ″Хамбургер Моргенпост″ (Hamburger Morgenpost).

Веднага, щом стана известно за ареста на Кесман, в кръвта на която бяха открити 1.5 промила алкохол, в пресата се появиха непотвърдени съобщения, че в колата заедно с нея е пътувал неизвестен мъж.

Адвокат Щайнхефел написа в блога си, че неизвестният спътник на подпийналата духовна водачка е бил именно Шрьодер.

″От сигурен източник научих, че спътник на епископ Кесман е бил не кой да е, а платеният лакей на Путин, бившият канцлер Шрьодер″, написа Щайнхефел.

Чрез адвоката си Герхард Шрьодер поиска от Щайнхефел да опровергае публично това изказване и повече да не го разпространява, иначе ще заведе срещу него дело.

Йохим Щайнхефел обаче отказа да изпълни искането на бившия канцлер, като заяви, че е готов да се съди с него. В интервю за списание ″Фокус″ (Focus) той отбеляза, че е получил информацията за спътника на Кесман от два независими източника. Адвокатът също каза, че ако се стигне до съдебен процес, ще покани Маргот Кесман като свидетел.

От своя страна представители на Евангелистко-лютеранската църква на Германия съобщиха, че Кесман ″не вижда достатъчно причини, за да оспорва по съдебен път слухове, разпространявани в блогове и в жълтата преса″.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?