Герхард Шрьодер ще се ожени за южнокорейската си преводачка

Герхард Шрьодер и Ким Со-ън

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер ще се ожени за своята приятелка и бивша преводачка - южнокорейката Ким Со-ън, предаде ТАСС, цитирайки агенция Йонхап.

Бъдещите съпрузи обявиха плановете си на пресконференция в Сеул в четвъртък. 73-годишният Шрьодер и 48-годишната Ким планират сватбата за есента, но точна дата още не е определена.


Двойката съобщи пред журналисти, че след сватбата смята да прекарва половината време в Германия - в Берлин и Хановер, а другата половина - в Сеул. Шрьодер каза, че смята да научи корейски език и да разшири познанията си за Корея.

Това ще бъде пети брак за бившия германски канцлер. През 2016 г. той се разведе с Дорис-Шрьодер-Кьопф, с която бе в брак от 1997 г.

На днешната пресконференция той каза, че отношенията му с Ким Со-ън не са причина за този развод. Шрьодер и Ким се запознали преди около 2 години на международна бизнес конференция, в която той участвал, а тя била преводачка.

Сега Ким е представител в Южна Корея на агенцията за икономическо развитие на най-голямата германска федерална провинция, Северен Рейн-Вестфалия, а работи и като лична преводачка на бъдещия си съпруг.

Шрьодер бе федерален канцлер на Германия в периода 1998-2005 г. След като напусна политиката той се занимава с обществена дейност и бизнес. Шеф е на съвета на директорите на компанията "Роснефт" и председател на комитета на акционерите на компанията "Северен поток" (Nord Stream AG), която е оператор на газопровода, по който руски газ се доставя в Германия.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?