Гери-Никол се оплака, че станала жертва на "фалшива новина"

Сн. Гери-Никол

Замесената в политически скандал певица Гери-Никол оповести, че е жертва на "фалшива новина".

Преди ден от "Позтано" 20 съобщиха, че Гери-Никол няма да пее на концерта, организиран като подгряващо мероприятие на младежката организация на БСП преди събора на Бузлуджа. Причината била, че Гери-Никол била предупредена от кмета на Варна Иван Портних (ГЕРБ), че ако приеме ангажимента към БСП, ще бъде изхвърлена от тържествата за града през август.

От централата на БСП казаха, че Гери-Никол е обещала да върне хонорара от 3500 лв.

Новината за оспорваната от двете първи политически сили изпълнителка на хита "Яката дупара" са разнесе в медиите.

В петък последва позиция, публикувана във фенстраницата на Гери -Никол във Фейсбук. Тя твърди, че става дума за "фалшива новина", която уврежда репутацията ѝ.

"От няколко дни с учудване забелязвам, че в няколко публично известни медии забъркват името ми във фалшиви новини. Вероятно въпросните медии не си дават сметка за вредите, които нанасят върху моята репутация. Искам публично да опровергая изнесените твърдения във въпросните статии, а именно, че ще пея за БСП на Бузлуджа, както и, че кметът на Варна г-н Портних ме е търсил и ме е заплашвал. Бих искала да уточня, че не познавам лично г-н Портних, нито някога съм общувала с него. Надявам се името ми повече да не бъде замесвано в манипулативни материали", пише Гери-Никол.

В противен случай, продължава тя, ще бъда принудена да потърся правата си по съдебен ред. "За пореден път моето име се използва, за да се предизвика сензация, чрез разпространение на фалшиви новини", завършва изпълнителката на "Яката дупара" досущ в стила на позциите, разменяни между БСП и ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?